Over Arizona Taste

Wij zijn Anne en Helga van Muijen, een Nederlands echtpaar dat al sinds 1974 regelmatig in Amerika verblijft. Een aantal jaren geleden hebben wij Arizona ‘ontdekt’ en sinds 2004 is Arizona onze tweede woonplek.

Wat ons aanspreekt in Arizona? Alles in de natuur en cultuur getuigt van een (eeuwen)oude geschiedenis. Dit is voelbaar en merkbaar. De rijke ‘Native American’ cultuur is nog steeds terug te vinden en te ervaren in musea, op heilige plekken, tijdens lezingen, optredens en natuurlijk bij de powwows. Ook de schoonheid van de verschillende natuurverschijnselen is imponerend. Arizona is de Grand Canyon State. De natuur van Arizona is volstrekt afwijkend van de Europese natuur en kent vier klimaatzones, waaronder de Sonoran Desert. Een bloeiende woestijn. Verder zijn er interessante sporen te vinden van beroemde architecten zoals Frank Lloyd Wright, Mary Jane Colter en Paolo Soleri.

Enkele jaren geleden is het delen van onze positieve ervaringen begonnen. Hiervoor hebben wij zelf een reisprogramma samengesteld in verschillende seizoenen. Uit research bleek dat in vrijwel alle gevallen door de grote reisorganisaties slechts een stukje van Arizona wordt aangedaan in een reis die vaak de hele SouthWest van de USA aandoet. 

Arizona Taste richt zich uitsluitend op Arizona. Wij bieden niet alleen reizen aan met een gevarieerde selectie van de bezienswaardigheden, maar brengen u ook persoonlijk in contact met de ‘Native Americans’.

Wij nodigen u uit om te komen proeven van al deze schitterende ingrediënten onder het motto: Get the taste of Arizona State!