Winterreis

14-daagse rondreis in de maand februari

"Geniet van Arizona’s warmte en veelkleurigheid"

Dag 1 (vrijdag)

Vertrek vanaf Schiphol Airport, Amsterdam naar Sky Harbor Airport, Phoenix. Aankomst in Phoenix en ontvangst door de Nederlandse reisleiders. Aansluitend transfer naar uw resort in Mesa, een stad aan de oostkant van Phoenix.

Dag 2 (zaterdag)
Eerste kennismaking met Arizona. U bezoekt het Arizona Museum of Natural History in Downtown Mesa. Het museum biedt een interessant overzicht van Arizona en de Southwest vanaf het ontstaan van de aarde 4,5 biljoen jaar geleden tot het heden.

Dag 3 (zondag)
Bezoek aan het Heard Museum in Downtown Phoenix. Dit museum geeft een goed beeld weer van de Native American Nations in Arizona. Er zijn wisselende tentoonstellingen te zien van hedendaagse Native American kunstenaars. Daarna bezoeken we een groots festival, namelijk het WorldChampionship / HoopDanceContest met deelnemers uit heel Amerika en Canada, dat dit weekend plaatsvindt.

Dag 4 (maandag)
Op weg naar Tucson met onderweg een bezoek aan Casa Grande Ruins National Monument. De Hohokam indianen bouwden hier circa 650 jaar geleden hun ‘Casa Grande’, wat ‘Groot Huis’ betekent en waarvan de restanten nu nog te bezichtigen zijn. De Hohokam leefden zo’n 1500 jaar geleden in deze streek en bewerkten het land met behulp van een uitgestrekt irrigatie systeem van gegraven kanalen. Via de oude snelwegverbinding ‘de Pinal Pionier Parkway’ bereiken we in de loop van de middag Tucson.

Dag 5 (dinsdag)
In de ochtend een bezoek aan het Arizona Sonora Desert Museum. Het museum biedt een unieke combinatie van wilde diersoorten, botanische tuin en natuurhistorische geschiedenis van de Sonora Desert. Na de lunch vertrekken we naar het dichtbij gelegen Saguaro National Park. Dit park beslaat een groot gebied met de beschermde Saguaro cacti, die voornamelijk in Arizona voorkomen. De zonsondergang in dit gebied is onvergetelijk.

Dag 6 (woensdag)
Vertrek naar Phoenix. U bezoekt het oude goudzoekerstadje Goldfield, onderdeel van de ‘Apache Trail’. Na de lunch rijden we door naar Williams, een klein stadje westelijk van Flagstaff. Genoemd naar de stoere ‘trapper’, gids en handelaar ‘Old Bill’ Williams. We arriveren hier vroeg in de avond.

Dag 7 (donderdag)
Rond 09.00 uur vertrek met de trein over de Grand Canyon Railway. Deze in 1989 herstelde treinverbinding vervoert jaarlijks meer dan 200.000 passagiers van Williams naar de South Rim. Na de ruim twee uur durende treinreis dwars door Kaibab National Forest met haar prachtige natuur van pijnbomen, hooglanden en schitterende canyons bereiken we Grand Canyon National Park.

Dag 8 (vrijdag)
President Roosevelt zei ooit over de Grand Canyon: ‘Leave it as it is! You cannot improve on it; not one bit’. Deze dag is gewijd aan de persoonlijke beleving van de Grand Canyon (en wellicht de condors?).

Dag 9 (zaterdag)
Vertrek naar Sedona (Coconino National Forest/Red Rock State Park), een klein stadje met een grote aantrekkingskracht op kunstenaars en natuurbelevers. Het plaatsje en de omringende rode rotsformaties zijn indrukwekkend mooi. De oorspronkelijke Indianenstammen beschouwden de Red Rocks als een heilige plek waar zij hun spirituele ceremonies voltrokken, en geloofden dat hun goden daar wonen. We bezoeken de ‘Chapel of the Holy Cross’ en ‘Tlaquepaque’, een unieke in Spaanse koloniale stijl opgetrokken boetiek binnenplaats.

Dag 10 (zondag)
Vandaag een dag ter vrije besteding in Sedona.

Dag 11 (maandag)
Via ArcoSanti vertrekken we naar Phoenix. ArcoSanti is een creatie van architectuur en ecologie die wordt gerealiseerd midden in de ‘Desert’. Architect Paolo Soleri ontwikkelde dit visioen als een ‘urban laboratory’: een plek om diep na te denken over de probleemoplossing van de steden in de wereld met behulp van architectuur. Hij noemt zijn filosofie: ‘arcology’.

Dag 12 (dinsdag)
Bezoek aan Taliesin West gebouwd door Frank Lloyd Wright, Amerika’s grootste architect. Hier ontmoeten architectuur en de Desert elkaar. Lloyd Wright begon in 1937 met de bouw van de nederzetting als een winteronderkomen voor zijn familie. En als een onderkomen voor zijn studenten waar zij van de natuur en van elkaar konden leren. Zijn school traint tot op heden toekomstige architecten waarvan sommigen drie tot vijf jaar verbonden zijn aan de Taliesin West. We lunchen in Downtown Scottsdale, een kunstenaarstadje met art galleries, knusse restaurantjes, besloten patio’s en prachtige parken. De gratis rondreis per trolley is en aanrader. Afsluitend is er een gezamenlijk diner met terugblik op de reis.

Dag 13 (woensdag)
Uitchecken uit het hotel en vertrek naar Sky Harbor Airport, Phoenix. Afscheid van de reisleiders.

Dag 14 (donderdag)
Aankomst Schiphol Airport, Amsterdam.

Hoogtepunten van de reis: