Zomerreis

14-daagse rondreis in de maand augustus

"Beleef de Nationale Parken en ervaar een unieke Intertribal Indian Ceremonial"


Dag 1 (maandag)

Vertrek vanaf Schiphol Airport, Amsterdam naar Sky Harbor Airport, Phoenix. Aankomst in Phoenix en ontvangst door de Nederlandse reisleiders. Aansluitend transfer naar uw resort hotel in Mesa, een stad aan de oostkant van Phoenix.

Dag 2 (dinsdag)
Eerste kennismaking met Arizona. U bezoekt het Heard Museum in Downtown Phoenix. Een gids leidt ons persoonlijk rond en geeft een unieke kijk in de geschiedenis van de Native American Nations van de SouthWest.

Dag 3 (woensdag)
In verband met de warmte bezoeken we vroeg in de ochtend de Desert Botanical Garden. Een mooie kennismaking met de flora en fauna van Arizona. 's Middags leidt een gids ons rond in Taliesin West, ontworpen door Frank Lloyd Wright. Eén van de meest beroemde Amerikaanse architecten. Een tijdgenoot en inspirator van onder andere Berlage.

Dag 4 (donderdag)
Vertrek naar Gallup in New Mexico via het indrukwekkende Tonto National Forest en Mogollon Rim. Onderweg tussenstops in Petrified Forest National Park en Painted Desert, bekend om haar mooie natuur en woestijnachtig gebied.

Dag 5 (vrijdag)
Deze dag staat geheel in het teken van de jaarlijkse Intertribal Indian Ceremonial. U bezoekt twee Indian Nations in het gebied: Zuni Pueblo en Acoma Sky City.

Dag 6 (zaterdag)
's Ochtends een bezoek aan de Grand Parade van de Ceremonial. In deze Parade lopen Native American deelnemers in hun originele 'regalia' mee en delen zij hun vreugde, muziek en dans met de omstanders. Het is een belevenis van wervelende kleuren, klanken en dans. De beleving wordt 's middags voortgezet tijdens de PowWow met danswedstrijden in verschillende categorieën in Red Rocks Park.

Dag 7 (zondag)
Op weg naar Canyon de Chelly. Onderweg een bezoek aan het Navajo National Museum in Window Rock en een stop bij de Hubble Trading Post.

Dag 8 (maandag)
Een nadere kennismaking met Canyon de Chelly. Er zijn meerdere mogelijkheden om met een lokale gids het gebied te verkennen bijvoorbeeld per jeep. Deze excursies zijn echter niet bij de prijs inbegrepen.

Dag 9 (dinsdag)
Vandaag vertrekken we naar Page, een plezierig stadje aan Lake Powell. Onderweg is er een stop bij het Navajo National Monument en Glen Canyon Dam.

Dag 10 (woensdag)
Vanuit Page rijden we met een gids naar Antelope Canyon. Dit prachtige natuurverschijnsel bezoeken we in de ochtend in verband met de schitterende lichtinval. Daarna vervolgt de reis naar Grand Canyon National Park. Ter kennismaking met dit indrukwekkende gebied brengen we een bezoek aan het IMAX-theatre. De overnachting vindt plaats in een hotel op de South Rim. We arriveren hier vroeg, zodat u kunt genieten van de prachtige zonsondergang.

Dag 11 (donderdag)
Een vrijde dag ter besteding. U kunt bijvoorbeeld een tour per helikopter of muilezel maken door de Grand Canyon. Of een mooie tocht over de Colorado River per raft. Deze excursies zijn ter plekke te boeken en niet bij de prijs inbegrepen.

Dag 12 (vrijdag)
Vertrek terug naar Mesa. Onderweg gebruiken we de lunch in Sedona (Coconino National Park / Red Rock State Park). Sedona is een klein stadje met een grote aantrekkingskracht op kunstenaars en natuurbelevers. Dit komt mede door de aanwezigheid van 'vortex' plaatsen. De oorspronkelijke Indianenbewoners beschouwden deze streek al als een heilige plek waar zij hun spirituele ceremonies voltrokken. In Mesa sluiten we de reis af met een gezamenlijk diner.

Dag 13 (zaterdag)
Uitchecken uit het hotel en vertrek naar Sky Harbor Airport, Phoenix. Afscheid van de reisleiders.

Dag 14 (zondag)
Aankomst Schiphol Airport, Amsterdam.

 

 

Hoogtepunten: