Najaarsreis

14-daagse rondreis in de maand november


"Beleef de Indian Summer en neem de warmte mee de winter in"


Dag 1 (vrijdag)
Vertrek vanaf Schiphol Airport, Amsterdam naar Sky Harbor Airport, Phoenix. Aankomst in Phoenix en ontvangst door de Nederlandse reisleiders. Aansluitend transfer naar het resort hotel in Mesa, een stad aan de oostkant van Phoenix.

Dag 2 (zaterdag)
Vandaag brengen we een bezoek aan het Heard Museum in Downtown Phoenix. Dit museum geeft een goed beeld weer van de Native American Nations in Arizona. Er zijn wisselende tentoonstellingen te bewonderen van hedendaagse Native American kunstenaars.

Dag 3 (zondag)
Bezoek aan de Orme Dam Victory PowWow. Deze PowWow en All Indian Rodeo wordt georganiseerd door de Fort McDowell Yavapai Nation. Zij vieren het feit dat een geplande dam die dwars door hun gebied moest komen, er na een bijna tien jaar durende (juridische) strijd en een mars naar Washington, uiteindelijk niet is gekomen.

Dag 4 (maandag)
Vertrek naar Phoenix waar we het oude goudzoekerstadje Goldfield, een onderdeel van de Apache Trail, bezoeken. Na de lunch in Goldfield vertrek naar Tucson met onderweg een bezoek aan Casa Grande Ruins National Monument. De Hohokam indianen bouwden hier circa 650 jaar geleden hun Casa Grande wat 'Groot Huis' betekent. De restanten zijn nu nog te bezichtigen. De Hohokam leefden zo'n 1500 jaar geleden in deze streek en bewerkten het land met behulp van een uitgestrekt irrigatie systeem van gegraven kanalen.

Dag 5 (dinsdag)
In de ochtend bezoeken we het Arizona Sonora Desert Museum. Dit museum biedt een unieke combinatie van wilde diersoorten, een botanische tuin en natuurhistorische geschiedenis van de Sonora Desert. Na de lunch vervolgt de reis naar het dichtbij gelegen Saguaro National Park. Dit park beslaat een groot gebied met de beschermde Saguaro Cacti die voornamelijk in Arizona voorkomen. De zonsondergang in dit gebied is onvergetelijk.

Dag 6 (woensdag)
Vanuit Phoenix gaat de reis verder via ArcoSanti. Een combinatie van architectuur en ecologie midden in de Desert. Architect Paolo Soleri ontwikkelde dit visioen als een Urban Laboratory. Hij noemt zijn filosofie: 'Arcology'. Na de reis dwars door de Kaibab National Forest met een afwisselende natuur van pijnbomen, hooglanden en schitterende canyons bereiken we Grand Canyon National Park. Bij de ingang van het park bezoeken we het IMAX Theatre voor een eerste kennismaking met de Grand Canyon.

Dag 7 (donderdag)
President Roosevelt zei ooit over de Grand Canyon: ‘Leave it as it is! You cannot improve on it, not one bit'. Deze dag staat geheel in het teken aan de persoonlijke beleving van de Grand Canyon (en wellicht een blik op de condors?).

Dag 8 (vrijdag)
Vertrek naar Sedona (Coconino National Forest/Red Rock State Park). Sedona is een klein stadje met een grote aantrekkingskracht op kunstenaars en natuurliefhebbers. Het plaatsje zelf en de omringende rode rotsformaties zijn indrukwekkend. De oorspronkelijke Indianenstammen beschouwden de Red Rocks als een heilige plek waar zij hun ceremonies voltrokken. Zij geloofden dat hun goden daar woonden. We bezoeken hier de Chapel of the Holy Cross en Tlaquepaque, een boetiek binnenplaats in een unieke Spaanse koloniale stijl.

Dag 9 (zaterdag)
Een vrije dag ter eigen invulling in Sedona.

Dag 10 (zondag)
Terugreis naar Phoenix. Rest van de dag vrij te besteden in het hotel.

Dag 11 (maandag)
Een bezoek aan Taliesin West gebouwd door Frank Lloyd Wright, Amerika's grootste architect. Hier ontmoeten architectuur en de Desert elkaar. Lloyd Wright begon in 1937 met de bouw van de nederzetting als een winteronderkomen voor zijn familie en zijn studenten, waar zij zowel van de natuur als van elkaar konden leren. Zijn school traint tot op heden toekomstige architecten. We lunchen in Downtown Scottsdale. Een stadje met een hoog kunstenaars gehalte. Er zijn vele art galleries, knusse restaurantjes, besloten patio's en prachtige parken. De gratis rondreis per trolley is een aanrader.

Dag 12 (dinsdag)
Vrije dag. 's Avonds is er een gezamenlijk diner met een terugblik op de reis.

Dag 13 (woensdag)
Uitchecken uit het hotel en vertrek richting Sky Harbor Airport, Phoenix. Afscheid van de reisleiders.

Dag 14 (donderdag)
Aankomst Schiphol Airport, Amsterdam.

 

Hoogtepunten van de reis: